Case
DENKie

Weber België

Veilig werken bij Weber
Case Weber headerbeeld

Onze services

Branding en lancering HR- en HSE-campagnes
DENKie-platform
Werkinstructievideo’s
Viertalige uitvoering

Vraag van de klant

Weber is specialist in engineering & constructie en verzorgt pijpleidingen in fabrieken, op werven en tal van andere locaties. De Belgische tak van Weber vroeg DENKie om HR- en HSE-campagnes op te zetten. Het doel? Veiliger en vlotter werken. DENKie nam graag het voortouw voor een veiliger Weber.

Onze oplossing

Aantrekkelijke HR- en HSE-campagnes in een leuke branding spreken de Weber-medewerkers aan. Op het DENKie-platform kaart Weber tal van thema’s aan via video’s met werkinstructies – en dat in vier talen gezien Weber met anderstalige medewerkers en onderaannemers werkt. Meer veiligheid en een verhoogd welzijn op de werkvloer? Let’s go!

Case Weber inleiding

Take-off van HR- en HSE-campagnes

Het DENKie-filmpje en de complete branding ademen Weber. Oplettende kijkers merken zeker de pijpleidingen op de achtergrond. In het filmpje introduceert Weby de wezel zichzelf en zijn missie: welzijn op het werk verhogen. De Webermascotte en zijn collega’s adviseren over domeinen zoals bedrijfscultuur, veiligheid, kwaliteit en duurzaamheid. 

Veelzijdig DENKie-platform

Het DENKie-opleidingsplatform biedt een schat van informatie voor de Weber-medewerkers. Ze loggen in en hebben toegang tot tal van instructievideo’s. Ook voor de preventieadviseur is het platform een meerwaarde, je monitort makkelijk wie welke opleiding succesvol afrondde. Interessant om voor te leggen bij een audit! 

Case Weber werkinstructievideo
Case Weber werkinstructievideo2

Van ABC tot MOS

Weber brengt de medewerkers werkinstructies bij via leuke DENKie-video’s. Alles komt aan bod om veilig te werken binnen Weber: van de ABC-kaart (of Arbeidsbeginchecklijst) tot een MOS-formulier (Melding onveilige situatie) invullen en veel meer … De kijker is meteen mee!  

Wil je ook meer weten over MOS? Check onze gratis SMARTERatWORK-opleiding over dit topic. Bekijk de video, doe de quiz en laat je inspireren!

Veiligheid in alle talen

Weber heeft ook veel aandacht voor anderstalige werknemers en onderaannemers. Voor een belangrijk thema zoals veiligheid, komt Weber dan ook graag uit zijn pijp. DENKie vertaalde de veiligheidsrichtlijnen niet enkel in toffe visuals, maar ook in vier talen: Nederlands, Engels, Kroatisch en Portugees.

Case Weber werkinstructievideo3 1

“Vanaf dag 1 vlotte samenwerking en heldere communicatie. Onze interne procedures werden onmiddellijk goed vertaald in de voorgestelde moodboards en mascotte daarvan was ik aangenaam verrast. Het onthaalplatform is bovendien zeer gebruiksvriendelijk. Vandaar dank ik het DENKie-team voor de aangename samenwerking.” – Filip Van den Langenbergh, preventieadviseur Weber

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Contacteer ons telefonisch op +32 59 34 02 80
of mail ons: info@hetdenkhuis.be