Case
DENKie

Volvo

Welzijnscampagne voor een gezond en gelukkig team
Headerbeeld Case Volvo scaled

Onze services

Mascotte
Visuals
Video’s

Vraag van de klant

Volvo was op zoek naar een compagnon de route om samen met hun intern preventieteam een welzijnscampagne op poten te zetten. Zo’n 6.500 medewerkers bereiken met informatie over veilig en gezond werken, is immers geen sinecure. Met DENKie waren we niet aan ons proefstuk toe en gingen we de uitdaging dus met veel plezier aan!

Onze oplossing

We begeleiden de welzijnscampagne voor Volvo gedurende drie jaar. Elk kwartaal werken we een campagne uit rond één van de vijf hoofdthema’s: arbeidsveiligheid, gezondheid, psychosociaal, ergonomie en arbeidshygiëne. De campagnes bevatten zowel animatievideo’s met tips & tricks als extra communicatie die doorheen het bedrijf te vinden is. Mascotte Crossie en zijn vrienden Harri en Naomi leiden de weg!

Inleiding Fotos Volvo scaled

Met Crossie, Harri & Naomi op pad

Het Volvo-veiligheidskruis was de inspiratiebron voor mascotte Crossie. Het kruis omvat de vijf hoofdthema’s rond veiligheid. Is het volledige kruis ingekleurd op het eind van de dag? Dan is het veiligheidsopzet geslaagd! Crossie wordt in de communicatie bijgestaan door Harri & Naomi. Dit toffe trio speelt de hoofdrol in de video’s en samen zijn ze de raadgevers bij uitstek!

Mascottes Case Volvo scaled
Mascottes met fruit Case Volvo scaled
Mascottes op fiets Case Volvo scaled
Animatie Case Volvo scaled

Triggerende animatievideo’s

Elk kwartaal creëren we animatievideo’s die een bepaald thema belichten. In de video komen concrete voorbeelden en tal van tips & tricks aan bod. Steeds hapklaar en duidelijk voor alle medewerkers. Ook voor de lancering van de welzijnscampagne was video een ideale tool. Ons mascottetrio wordt erin voorgesteld en medewerkers krijgen meteen enkele duidelijke tips waar ze mee aan de slag kunnen.

Toffe communicatietools ter ondersteuning

Binnen de werkomgeving van Volvo wordt de veiligheid centraal gesteld. Leuke visuals herinneren medewerkers aan gezond eten en een ergonomische werkhouding, via de schermen blijven ze op de hoogte van het actuele topic en de bijhorende video’s. Met extra communicatie ondersteunen we bovendien de boodschap. Van levensgrote borden met de mascottes over leuke gadgets voor events tot een Crossie-sleutelhanger met een QR-code die naar de video leidt, alles kan!

Bord Sleutelhanger Case Volvo scaled

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Contacteer ons telefonisch op +32 59 34 02 80
of mail ons: info@hetdenkhuis.be