Case
DENKie

Hydro Lichtervelde & Harderwijk

Veiligheid voor élk profiel
Case Hydro headerbeeld

Onze services

DENKie-filmpjes
Pocketboekjes
Toolbox EHBO
Onboarding video’s
DENKie-werkinstructies

Vraag van de klant

Hydro is een industrieel energie- en aluminiumconcern met vestigingen in 40 landen, verspreid over 4 continenten. Aluminiumfabriek Hydro Extrusion Lichtervelde vroeg DENKie om de veiligheid op hun site te optimaliseren en veiligheidsinfo op een leuke manier te brengen. DENKie heeft het geknipte profiel om dit te doen! Inmiddels vroeg ook de vestiging in Harderwijk (Nederland) om hun interne veiligheid aan te pakken.

Onze oplossing

Duidelijke en leuke DENKie-filmpjes maken verschillende thema’s behapbaar voor bezoekers, medewerkers en onderaannemers. Voor Hydro Lichtervelde maakten we tal van DENKie-filmpjes, aangevuld met knap vormgegeven pocketboekjes. Ook in Harderwijk is correct en veilig werken van het grootste belang. DENKie zorgde er voor duidelijke, toffe werkinstructies!

Case Hydro inleiding

Veiligheid van meet af aan

In een DENKie-filmpje maakt de Hydro-bezoeker alvast kennis met de vestiging in Lichtervelde. Enkele praktische zaken komen aan bod: waar te parkeren, waar is de ingang en welke persoonlijke beschermingsmiddelen zijn er eventueel nodig. Zo is iedereen klaar om de site in alle veiligheid te bezoeken!

Case Hydro Bezoekers
Case Hydro Pocketboekje gouden regels

De wereld van Hydro in je broekzak

DENKie ontwierp een leuk pocketboekje voor Hydro Lichtervelde. Met de “Gouden regels” dragen de medewerkers van de aluminiumfabriek alle do’s & don’ts op zak. Of zoals de cover meedeelt: “Zo doen wieder dat ier”. Een leuke West-Vlaamse knipoog die medewerkers verbindt én enthousiasmeert om de veiligheidsvoorschriften nauwgezet op te volgen. 

Toolbox to-go

DENKie gaf een creatieve twist aan vaak voorkomende situaties. Hydro Lichtervelde deelt voortaan de EHBO-toolbox uit aan medewerkers. Daarin vinden ze het handige pocketboekje met QR-code naar 2 DENKie-filmpjes met voorbeelden of tips. Of nog beter; informatie over hoe ze ongevallen in de toekomst kunnen vermijden.

Case Hydro toolbox EHBO
Case Hydro onboarding

Welcome on board!

Nieuwe medewerkers zijn van harte welkom bij Hydro. De fabriek in Lichtervelde voorziet een onboarding-traject met zes DENKie-filmpjes. Zo krijgt de nieuwe Hydro-kracht meteen de belangrijkste informatie om de job veilig aan te vatten, van algemene informatie tot wat te doen bij noodsituaties, werken met rolbruggen … 

Safety first, ook in Harderwijk

Werken in een aluminiumfabriek betekent werken met hoogtechnologische machines. Ook voor Hydro Harderwijk is werken in veiligheid een topprioriteit. Met een geanimeerd DENKie-filmpje weten medewerkers precies hoe je een tilhulp hanteert of hoe je profielen correct en veilig door de ruimte verplaatst. 

Case Hydro Harderwijk

“We werken al even samen met jullie & bij alles die gemaakt wordt zijn we eigenlijk steeds heel content onmiddellijk. Meestal zitten jullie er boenk op & moeten er bijna geen opmerkingen meer gegeven worden. Alles is heel visueel & duidelijk gemaakt waardoor het ook makkelijker is om alles over te brengen naar onze mensen. Tot nu toe nog heel content van jullie werk!”– Alexy Thomas, Hydro Extrusion Lichtervelde

Benieuwd hoe we jou kunnen helpen?

Contacteer ons telefonisch op +32 59 34 02 80
of mail ons: info@hetdenkhuis.be